Avagy 10 ok, hogy miért idd!

(Mert már a csapból is a víz ivás téma folyik)

A közelmúltban egy tanulmány azt állította, hogy a napi nyolc pohár víz csak városi legenda, egyénileg változó kinek mennyi vízre van szüksége. Legyen bár kevesebb a napi szükséglet, a legtöbb ember nem fogyaszt annyi vizet, amennyit szervezete igényelne.

Sajnos a legtöbb ember nem fogyaszt megfelelő mennyiséget ezekből a táplálékokból. Ráadásul, ha nem nyers zöldséget eszünk, elkészítésekor elpárolog belőlük a víz. Még jó, hogy testünk 75%-a víz!

A világ népességének fele krónikusan dehidratált (kiszáradt), ez a szám az Egyesült Államokban még ijesztőbb: 75 százalék. A megfelelő vízbevitel hiányában nem mennek végbe a létfontosságú biokémiai folyamatok.

Íme a 10 ok, hogy MIÉRT IGYUNK VIZET:

1. Vérünk több mint 80 százaléka víz, és vízre van szükség új vérsejtek képzésekor is.
2. Csontjaink több mint felét is víz alkotja, és az egészséges csontsejtek képzéséhez is kell.
3. Mivel a vízbevitel hatására megindul a nyirokkeringés, vízivással a fájdalom is csökkenthető. A nyirokrendszer a folyadékot és a méreganyagokat távolítja el a szövetekből, megfelelő működéséhez vízre van szükségünk.

4. A méreganyagok eltávolítása a vesén és a beleken keresztül is zajlik, ezek a folyamatok is vizet igényelnek.
5. Síkosítja az ízületeket, csökkenti az ízületi fájdalmat és véd a kopás ellen.
6. Mivel a víz anyagcserénket is szabályozza, a túlsúlyosaknak többre van szükségük belőle.

7. Segít egyensúlyban tartani a testhőmérsékletet.
8. A víz biztosítja a megfelelő elektromos működést agyunk és idegrendszerünk számára. Becslések szerint agyunk egy 60 Wattos villanykörtének megfelelő elektromos teljesítményt ad le naponta, így teljesen helyénvaló az a kép, amikor valakinek “fény gyullad a fejében”, ha támad egy jó ötlete.

9. A víz csökkenti a kiszáradást, a legtöbb ember azonban sajnos krónikus dehidrációban (kiszáradásban) szenved.
10. Szervezetünk minden sejtjének és szervének megfelelő mennyiségű vízre van szüksége a jó működéshez.

Egészségünk javításának egyszerű módja, ha több vizet iszunk, mégpedig üres gyomorra, mivel különben csak felhígítjuk az emésztőenzimeket, és rontjuk az emésztés hatásfokát. Válasszunk tisztított vizet és használjuk újra a műanyag palackokat, hogy ne szennyezzük tovább bolygónkat. A fejlett országokban elegendő víz áll rendelkezésre, így igazán nincs helye kifogásnak, miért nem iszunk elég vizet.

Ön tudta, hogy Jennifer Lopez a víztől néz ki ilyen jól?

Plusz egy tipp személyesen tőle:

“Nem használok túl sok menő terméket. Semmi olyat, amire nagyon sok pénzt kéne költeni, hiába gondolják az emberek, nem így van. Sok vizet iszom és próbálok sokat pihenni”.

Forrás: http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/taplalkozastudomany/20100420-a-vizivas-tiz-meglepo-oka.html

Forrás: http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/09/07/jennifer_lopez_a_viztol_nez_ki_jol/