A szervezetünk egy nagyon bonyolult biokémiai mechanizmus. Óramű pontossággal működik. Minden szervünknek van aktív és passzív ideje a napszakokban is és az évszakok változásával is.

Ezeknek az információknak a birtokában teljesen logikus és nyilvánvaló, hogy azok a szervek, amelynek aktív működési ideje a napszak éjszakai óráira esik, túlterheltség esetén álmatlanság előidézésével, felébredéssel, vagy ár elalvási nehézségekkel jeleznek arra számítva, hogy mi majd érjük a jeleket és segítünk rajtuk. Azonban ez ritkán vagy csak nagyon éles esetekben történik meg célirányosan.

Az álmatlanságot ugyanis inkább egy altató segítségével próbáljuk oldani.

Figyelem!

Ha elalvási gondokkal küzd,  ez epebántalmakra, alul- vagy túlműködésre utal. Az epe aktivitási ideje 23 és hajnali 1 óra között van.

Aki éjjel 1 és 3 óra között ébred meg, gondoljon a máj túl- vagy alul működésére, méregtelenítési zavarra.

Ha az álmunkat 3 és 5 óra között zavarja légzési nehézség, köhögési roham, fulladás, de tünetek élesedése nélkül is gondoljunk a tüdő és hörgők túl- vagy alul-működésére.

A szervek aktív és passzív időszakai a napon belül:

A fenti időintervallumokat nem csak az álmatlanság okán érdemes figyelembe venni, hanem emésztési problémák vagy bármilyen más egészségügyi panasz megjelenésekor, ugyanis az érintett szervre ható készítmények aktív időszakban való bevitele erősen megnöveli a készítmény felszívódási hatékonyságát.

Vagy például ha emésztési gondjaink vannak, gyomorbántalmaktól szenvedünk, sokszor elegendő csupán szem előtt tartani a gyomor passzív időszakát és olyankor hagyni pihenni, nem terhelni a gyomrunkat semmilyen étel fogyasztásával.

Elképzelhető már ettől sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

Ha tudni akarja az álmatlansága mögött álló valódi problémákat, akkor kattintson a gombra, és nézze meg a megoldást!

Dr Kacsó Kornélia és Szőke- Rácz Lívia a Meggyógyulsz.com Egészségközpont diagnosztái segítenek Önnek végleg megszabadulni a bajtól!