Ne csak a tüdőt, a vastagbelet is gyógyítsuk

A problémát nem a hideg okozza, a megoldás a vastagbelünkben lehet…

DEBRECEN. Az ősz összesíti az eredményeket és végzi az előzetes elosztást. A szerveink közül itt a tüdőé a főszerep. A tüdő a szervezet ernyője: véd minket a különböző fertőzésektől, betegségektől. A tüdő felel a folyadék szétosztásáért és a szervezet hőszabályozásáért.

Állapotától függ, hogyan reagál a szervezet a hőmérséklet-ingadozásra. Szabályozza a véráramlást, felel a hang, a torok, a hangszálak állapotáért, az oxigén feldolgozásáért. Az elhasznált levegő méreganyagokat és szén-dioxidot tartalmaz, ezt a tüdő távolítja el a szervezetből.

Stressz

A tüdő akkor működik jól, ha levegő tiszta és a tüdőszövetek egészségesek. Amit a légzéssel magunkba szívunk, minden szervünkbe, a vérünk minden sejtjébe eljut, és ha mérgező, mindenütt mérgez. A tüdőre a külső tényezőkön túl a szervezetünk belső környezete is nagy hatással van.

A stressz összeszorítja a tüdőt megakadályozva, hogy elegendő oxigén jusson a vérbe. A szennyezett levegő és a sok stressz az immunrendszert is gyengítik; asztma, tüdőtágulás, hörghurut, torokfertőzés, homloküreg-gyulladás formájában mutatkoznak meg a működési zavarok.

Segítsen tüdején!

A dohányzás önmagában is rongálja a tüdőt, sőt, felesleges hőt fejleszt a szervezetben és kiszárítja azt (lásd: a dohányosok vékony, száraz, sárga-szürke bőre). A dohányzók nyálába nikotin kerül, és ez akadályozza az emésztőnedvek termelődését. A leszokással tehát sokat tehet egészsége általános javulásáért!

A zsiradékok túlzott fogyasztása gyengíti a tüdőt, mert a vérben felhalmozódott koleszterin csökkenti a vér oxigénszállítási képességét. A tüdő egyensúlyvesztésének tünetei közé tartozik a lágy hangszín, köhögés, torokproblémák, pikkelysömör, ekcéma, bőrszárazság, stb. Érzelmi síkon az egyensúlyvesztés tünetei: a szomorúság, apátia, unalom, melankólia, pesszimizmus, távolságtartó viselkedés. Figyeljen a tünetekre.

Belső szerveinket két típusba sorolhatjuk: tömör és üreges. Minden tömör szervnek van üreges párja. A tüdő esetében ez az üreges pár a vastagbél.

A vastagbélben hatalmas energiafeldolgozás történik. Ahhoz, hogy harmonikusan működjenek, mindkettőnek rendben kell lennie. A tüdő tisztaságot igényel, ezt a vastagbél szabályos működése biztosítja. Ha a vastagbél kiegyensúlyozatlan, azt az egész szervezet megsínyli. Felszaporodnak a méreganyagok, sőt, esetleg vissza is fordulnak a feldolgozó rendszerbe. A bent maradt méreganyagok miatt a bőr eldurvul, fájdalmak jelentkeznek bárhol a testben, székrekedés, hasmenés, túlzott bélgáz képződés, alhasi fájdalmak, általános testszag-, lábszagfokozódás, rossz szagú lehelet, aranyér jellemzi ezt az állapotot.

Őszi tisztítókúra

Az elmondottakból már látni, mennyire fontos, hogy ősszel ne csak a házunkban, hanem a testünkben is nagytakarítást végezzünk. A tisztítókúra felépítése: fokozott rostbevitel (40-60 g/nap) elégséges folyadékfogyasztással (testsúly kg osztva 20-szal, ennyi liter folyadékot fogyasszon naponta) legalább 40 napon át. A gondos, alapos tisztítás nélkülözhetetlen egészségünk fenntartása érdekében.

Dr. Kacsó Kornélia

A Napló orvosszakértője

Ön is szeretne tisztán látni és megtudni mi állhat betegségei hátterében?

Segítünk Önnek!

Kattintson a gombra és máris közelebb kerül a megoldáshoz!

Dr. Kacsó Kornélia és Szőke- Rácz Lívia a Meggyógyulsz.com Egészségközpont diagnosztái segítenek Önnek végleg megszabadulni a bajtól!

[/fusion_text][fusion_button link=”http://meggyogyulsz.com/” title=”” target=”_self” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Megoldom a problémáim! [/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük