Érzékeny a hidegfrontra? Íme néhány tipp, amely segíthet!

Mostanság igen szeszélyes az időjárás, egymást váltják a frontok, amely komoly megterhelést jelentenek a szervezetnek.

Különösen a nők, az idősebbek, a betegek és a gyengébb immunrendszerűek reagálhatnak élénken a változásokra. A tünetek nagy részét azonban természetes praktikákkal megelőzhetjük vagy kezelhetjük.

Hidegfront esetén a tünetek inkább a front átvonulása után jelentkeznek, de sok esetben már a front megérkezése előtt is álmosak lehetünk, csökkenhet a vérnyomás, lelassulhatunk és érzékeink, reflexeink tompulhatnak, koncentrálóképességünk pedig csökkenhet.

Hidegfront hatására erős fejfájás, ízületi, reumás fájdalmak ,asztmás rohamok jelentkezhetnek

Jellemzően ilyenkor emelkedik a koraszülések aránya, szaporodnak a gyomor-, vese- és epepanaszok, jellemzően görcsök formájában. Ez a görcshajlam veszélyezteti a szív koszorúereit is. A megfelelő étkezés, a kellő folyadékfogyasztás és néhány természetes trükk azonban sokat segíthet!

 Íme 7 +1  tipp a hidegfront tünetei ellen:

  1. Fogyasszunk minél több B1-, D- és E-vitamint: ezeket főleg az élesztőben, a halakban és a tojásban találjuk meg. Ha a gyomrunkon keresztül akarunk felkészülni az érkező hidegfrontra, együnk például egy nagy adag tojásrántottát.
  2. Figyeljünk oda a folyadékbevitelre és igyunk gyógyteákat. Naponta minimum két és fél, három liter folyadék fogyasztása javasolt. Legjobb, ha lehűtött, citromkarikával ízesített frissítő menta vagy citromfű teát fogyasztunk!
  3. Együnk banánt, almát, burgonyát, szőlőt vagy olajos magvakat. Ezeknek magas a kálium- és magnézium tartalma, így csökkenhetik a panaszok erősségét.
  4. Levendula a csodaszer: nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is hasznos. Tea formájában is fogyaszthatjuk, de ha levendulaolajjal dörzsöljük be a csuklónkat, halántékunkat megszüntethetjük a fejfájást, ingerlékenységet.
  5. Dobjon be egy teát: A hidegfront hatására álmosak lehetünk, lelassulhatunk, így az erre érzékenyek kivételesen növelhetik a koffein adagjukat, de nem kávéval, hanem egy sokkal kíméletesebben és hosszabban ható koffeinforrással, a teával. Ebből is lehetőleg ne fekete teát válasszunk, hanem a csersavban szegényebb, de antioxidánsokban sokkal gazdagabb zöld, vörös vagy fehér változatot igyuk friss citrommal, mézzel, vagy steviával ízesítve.
  6. Gyúrassa át magát: a masszázs beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.
  7. Irány a természet: a szabadban végzett, rendszeres mozgás hangulatjavító hatással bír, serkenti az immunrendszert és jelentősen csökkenti a vérben lévő stresszhormonok szintjét.

+ 1 : Relax, take it easy: A hidegfront tünetei ellen kiváló hatású mindenfajta stresszoldás, legyen az meditáció, jóga, vagy relaxáció.